Buiten Adem!

Van Rotterdam naar Davos voor kinderen met ernstig astma
van totaal € 13.000 (150%)

Astma is één van de meest voorkomende kinderziekten. De meeste kinderen krijgen astma goed onder controle met medicijnen. Helaas heeft een klein deel (ongeveer 8%) van de kinderen met astma veel last van ernstige benauwdheidsklachten. Hierdoor zijn ze vaak buiten adem. Kinderen met ernstig astma moeten vaak extra medicijnen (prednisonkuren) nemen en liggen vaak in het ziekenhuis.

Wytse van den Bosch is arts-onderzoeker in het Sophia kinderziekenhuis en doet onderzoek naar deze vorm van astma. Tijdens zijn werk komt hij regelmatig in contact met deze kinderen. Dagelijks ziet hij hoe zwaar ze het hebben en dat motiveert hem extra om de zorg voor kinderen met ernstig astma te verbeteren. Want door nieuwe onderzoeken en steeds betere behandelingen verbetert de zorg voor deze kinderen. Maar hier is ook geld voor nodig.

Wytse stelt daarom een team samen om op 11 juli 2021 in zes dagen van het Sophia kinderziekenhuis naar het Astmacentrum in Davos (Zwitserland) te fietsen om geld op te halen voor kinderen met ernstig astma. De totale afstand is ruim 900km met 8000 hoogtemeters. 

We zullen tijdens deze tocht momenten flink ‘’Buiten Adem’’ zijn maar dat is onze eigen keuze, met een mooi doel. Kinderen met ernstig astma zijn vaak buiten adem zonder dat het hun keuze is. Dit is de reden dat wij met deze sponsortocht de zorg voor kinderen met ernstig astma weer een stukje beter willen maken. Het geld wat we ophalen zal o.a. besteed worden aan medische hulpmiddelen om thuismonitoring van ernstig astma te verbeteren.

 

Volg ons via Instagram:@buitenadem2021