Etappe 1: Rotterdam - Aachen

12 juli 2021 23:05

Het idee was om elke dag een update te geven over het reilen en zeilen op de fiets. Maar dat is er helaas bij ingeschoten dus deze blog gaat over de eerste etappe van onze sponsortocht. 

Etappe 1: Rotterdam - Aachen

Op zondagochtend reden we ongeveer om kwart over 9 weg bij het Sophia Kinderziekenhuis. Het startschot werd gegeven door Harm Tiddens, de organisator van de allereerste tocht naar Davos 31 jaar geleden. Een gigantische delegatie was aanwezig om ons uit te zwaaien en aan te moedigen. Heel erg bedankt aan iedereen die de moeite heeft genomen om naar Rotterdam te komen. Onwijs leuk en motiverend om jullie allemaal bij het begin van onze tocht te zien.

Vanaf de start werden we vergezeld door Robert, Orvin, Thijs, Casper en Sander. Met deze helden zijn we naar Breda gevlogen. Bedankt mannen om ons de eerste 60km uit de wind te houden. Nadat we bij Breda afscheid hadden genomen van de medefietsers reden we voor het eerst deze tocht met vieren. Vanaf Breda was het ongeveer 40km naar Hulsel waar ons een lunch met worstenbroodjes en kaasbroodjes op ons stond te wachten bij de ouders van Wytse.

Met goed gevulde magen zijn we richting Maastricht en Aachen vertrokken. Prachtige stukken zijn we tegengekomen langs kanalen en rivieren in het Brabantse land. Met Faab als kopman waren we in no time bij Maastricht. Hier veranderde het vlakke landschap in glooiend en kregen we in de laatste 30km nog een paar venijnige klimmetjes voor onze kiezen.

Om 19 uur reden we na een tocht van 212 km en 810 hoogtemeters Aachen binnen en konden we moe maar voldaan douchen, eten en nog even voetbal te kijken.

Morgen een verslag over de tocht vandaag. Spoiler alert ook deze etappe hebben we gelukkig heelhuids volbracht.