Het kinderhart

  • Deze acties gingen jou voor

Help jij mee aan de beste zorg voor kinderen met hart- en longaandoeningen?

Het Sophia Kinderthoraxcentrum
In het Sophia Kinderthoraxcentrum wordt specialistische zorg geboden aan kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen. In het centrum werkt een team van superspecialisten nauw samen. Door deze combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologie kan er optimale zorg en behandeling worden gegeven aan zowel pasgeborenen als oudere kinderen.

Daarnaast wordt hier ook onderzoek gedaan naar de oorzaken van aandoeningen en de beste behandelmethoden. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Ook bijzonder op de Intensive Care Kinderen is de aanwezigheid van de ECMO (hart-longmachine). Wanneer kinderen een zeer slechte hart- en/of longfunctie hebben kan de ECMO deze functie deels overnemen en zorgt er op deze manier voor dat verdere schade aan het hart en/of de longen wordt voorkomen en deze kunnen rusten en genezen. Deze machine wordt ook ingezet tijdens harttransplantaties.

Start een eigen actie!
Help mee om kinderen met hart- en longproblemen de beste kansen te geven. En steun het Kinderthoraxcentrum. Start snel jouw eigen actie voor deze kinderen!