je Hart ❤️ is de MOTOR van je lichaam ❤️🏍

Akkiz Altintas
van totaal € 7.500 (146%)

SOPHIA KINDERZIEKENHUIS MOTORTREFFEN & CHARITY- RIDE 23 juli 2022

Sponsoractie voor het Sophia kinderziekenhuis.

Naam van het doel: je Hart 💖 is de  MOTOR van je lichaam ❤️🏍

 

Helaas moest deze actie, die in 2020 plaats zou vinden uitgesteld worden door Corona.

Met betere vooruitzichten, voor het jaar 2022 startte Akkiz Altintas met het voorbereiden van deze actie in November 2021.

 

Met steun van het bestuur van het World Port Chapter hebben Edwin den Hollander, Headroadcaptain en tevens de man van Akkiz en Adrie Visser, Director, geholpen met de organisatie. Akkiz heeft deze actie georganiseerd uit dankbaarheid  voor het het Sophia Kinderziekenhuis. Dilara de dochter van Edwin en Akkiz heeft door de jaren heen vijf hartoperaties moeten ondergaan. Het Sophia Kinderziekenhuis heeft veel betekend voor haar gezin en familie. Door de goede zorgen en behandelingen leeft Dilara nog.

Dilara (nu 29 jaar) is geboren met een hartafwijking. En is hiervoor meerdere keren in het Sophia geopereerd. Ze was erg jong en weet er nog weinig van. 

De jaarlijkse controles waren altijd “leuk”. Haar ouders maakten er voor haar altijd een leuke dag van. De artsen van het Sophia hielpen daarbij.

Tijdens haar toespraak uitte Dilara haar eeuwige dankbaarheid voor wat de artsen van het Sophia Kinderziekenhuis voor haar hebben gedaan. Ze was er anders waarschijnlijk niet meer geweest.

Om deze actie te laten slagen waren velen mensen zeer betrokken en werd alles uit de kast getrokken om er een geslaagd motortreffen en Charity ride van te maken. 

 

Een actie als deze kan niet zonder sponsoren/donateurs zoals, Klinger, Vopak, Ballentent Rotterdam,Hotel Sonnenblick, Het Topsport centrum, Harley Davidson Rotterdam, Motorstore Barendrecht, MR motoren Barendrecht (bmw dealer) en heel veel particulieren.            

Verder reden er diverse chapters mee : Het BCH, Delta Chapter, Bridge Chapter, Rock City Chapter en helemaal uit Belgisch Limburg het Maasland chapter mee aan de rit. Ook motorgroep Route 010 was van de partij en individuen en of andere motorgroepen. Buiten een selecte groep roadcaptains ( en Steef ) van het WPC hebben BCH en route 010 ook een aantal roadcaptains ingezet. Waarvoor dank, de organisatie heeft het erg gewaardeerd. 

   

Na de toespraken van voormalige patienten en het overhandigen van de cheque ging de Sophia Charity ride van start. De rit is geadopteerd door de leden van het World Port Chapter en de leden van Breda Chapter Holland. Edwin en Akkiz zijn actieve leden van het Harley Davidson World Port Chapter. 

Het World Port Chapter en Breda Chapter Holland steunen jaarlijks een goed doel d.m.v. een Charity Ride. Dit jaar steunden ze dit mooie doel.

 

Het World Port Chapter Heeft de rit begeleid en heeft ca 20 roadcaptains ingezet om een veilige rit te waarborgen. 

 

Tevens hebben een aantal roadcaptains van het BCH en route 010 hun steentje bijgedragen. De rit ging met 113 motoren en in trike door hartje Rotterdam naar het Sophia kinderziekenhuis. Het was niet zomaar een leuke rit maar het hoofddoel was geld ophalen om het Sophia kinderziekenhuis te ondersteunen.

 

Op de parkeerplaats van het Feyenoord stadion hebben Harley-Davidson Rotterdam, Motorstore Barendrecht ( Indian ) en MR motoren Barendrecht ( B.M.W. ) hun nieuwste motoren uitgestald. Voor aanvang van de rit werd er muziek gedraaid. World Port Chapter leden Boy van Cappelleveen en Maurits Elbertse  verzorgden de muziek en het podium.

Het topsport centrum Rotterdam had de frisdrank, koffie en thee verzorgd. De mascotte Sophietje ( Patricia Schreuders ) liep rond om met de deelnemers op de foto te gaan met of zonder eigen motor met spandoek en vlag van het Sophia kinderziekenhuis. De vlaggen werden ter beschikking gesteld door een collega van Akkiz, Andre Schreuders, tegelijkertijd een broer van Patricia Schreuders.

 

Deelname aan de rit bedroeg € 25 per motor, singel of met passagier. Bij betaling ontvingen de deelnemers een keykcord gesponsord door Motorstore Barendrecht en een button van het Sophia Kinderziekenhuis.  

 

Een mooie maar relatief korte rit was uitgezet waarbij er werd gestart en geëindigd bij het Feyenoord stadion. De deelnemers reden dwars door hartje Rotterdam langs en over highlights zoals: de Brienenoordbrug, de Willemsbrug, het Noordereiland, de Erasmusbrug en Sophia kinderziekenhuis waar ze werden onthaald door het team van het Sophia kinderziekenhuis . Daarna vervolgden  ze de rit langs Hotel New York, de SS Rotterdam en weer terug naar het Feyenoord Stadion. Bij aankomst werden de deelnemers voorzien van leuke muziek en zang door DJ Boy van Cappelleveen. 

 

Het is een fantastisch evenement geworden en velen vonden het heel leuk om mee te doen. Gul doneren was geen probleem! World Port Chapter lid Martin Van Wonderen en zijn vrouw wilde al te graag 250 euro doneren! Ruud Hulscher was de 7500 euro maker met 285 euro. Met 307 donaties kwam de actie op de 4e plaats met een gigantisch bedrag van  €10.374,- wat ten goede komt aan het Thorax Centrum van het Sophia. Met het opgehaalde bedrag kunnen kinderen sporten en herstellen na hun operatie.

Deze waanzinnige prestatie staat op film en foto welke zijn gemaakt door de deelnemers en tevens helpende WPC leden : Dick en Marianne Lagerwerf, Gerard van Gennep, Bart Sondermijer en familie van Akkiz. 

 

Kortom er waren genoeg ingrediënten om er een geslaagde dag van te maken. Voor deze prestatie hoopt Akkiz dat er tot eind dit jaar nog donaties binnen zullen komen. De actie pagina is het gehele jaar nog actief en donaties zijn van harte welkom. Hiermee hoopt ze hoger op de ladder van de topacties te komen zie link voor donatie pagina van Sophia website https://www.kominactievoorsophia.nl/actie/akkiz-altintas.

 

Bijgaand het filmpje van de prestatie. 

https://youtu.be/jEfh_J6wygI