Kom jij ook in actie voor het Sophia?

 

Welkom op het actieplatform van Stichting Vrienden van het Sophia.

 

De beste zorg voor zieke kinderen
Elk kind, ziek, of gezond met een beperking heeft recht op de allerbeste zorg die er is. Daar zetten we ons graag samen met jou voor in!

Wat kun jij doen?
Via dit actieplatform kun je een actie of project steunen of zelf gemakkelijk een eigen actie starten om zo geld in te zamelen voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Geef een benefietconcert, loop een marathon, verzamel lege flessen: het maakt niet uit wat je doet want elke actie, groot en klein, is voor ons waardevol. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat zieke kinderen een betere toekomst tegemoet gaan. Je kunt ook een actie steunen of direct doneren.

Elke bijdrage is van grote waarde!

Project in de schijnwerpers: Sophia TV
Al 30 jaar lang maakt een grote groep vrijwilligers  samen met een paar vaste krachten gemiddeld 3x per week live radio- en televisie-uitzendingen voor alle kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. De patiëntjes kunnen hier actief aan deelnemen, zowel voor als achter de camera. De uitzendingen gaan over alle onderwerpen, behalve ziek zijn, en het is altijd leuk en spannend. Je komt immers niet elke dag op tv. Het kan ook nog eens zo zijn, dat je zomaar naast jouw favoriete voetballer van Feyenoord in de studio zit, of naast Ali B, Ernst en Bobbie of een andere bekende artiest. Want die komen ook graag langs in onze gezellige studio om met de uitzending mee te doen.

Wil jij ook dat Sophia TV een welkome afleiding blijft voor de patiëntjes in het Sophia? Start dan een eigen actie!

Mocht je betrokken zijn bij een ander project in het Sophia Kinderziekenhuis en wil je daar geld voor ophalen. Neem dan contact op met csmit@vriendensophia.nl.

 

Help mee en kom in actie voor het Sophia Kinderziekenhuis!

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 100.000 (110%)
Bekijk alle
Het Coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Tot nu toe zijn er gelukkig nog niet veel kinderen opgenomen met verschijnselen. Ook kinderen met een onderliggende ziekte lijken niet een hoger risico te hebben om ernstige klachten te ontwikkelen.   Veel kennis over het coronavirus ontbreekt echter nog. Het is dan ook van groot belang dat we zo snel mogelijk meer leren over de invloed van dit nieuwe virus op kinderen. Wat is de rol van hun afweersysteem, hoe verspreidt het virus zich over de gezinsleden en hoe is de impact van deze pandemie op families? Wat betekenen de overheidsmaatregelen voor de leefstijl, de gezondheid en het welzijn van een gezin? Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis start daarom een onderzoek onder honderden gezinnen in Rotterdam (deelnemers aan Generation R) en de kinderen in het Sophia om te begrijpen waarom sommige kinderen wel ziek worden en anderen niet. Met als doel: aanknopingspunten vinden om kwetsbare ouders en kinderen te kunnen beschermen.  Steun jij dit onderzoek ook? Alle bijdragen, groot en klein, zijn welkom!
Bekijk alle

Massale steun voor de kinderen in het Sophia!

14-04-2020 | 14:28 Een aantal weken geleden plaatsten wij de oproep om een donatie te doen voor de aanschaf van extra speelgoed, boeken en knutselspullen voor de kinderen in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Honderden giften mochten wij ontvangen om ervoor te zorgen dat de kinderen zich, ondanks de beperkingen in deze tijd, zoveel mogelijk kunnen vermaken. We hebben we jullie giften goed besteed bij ondernemers in en om Rotterdam om ook hen een steuntje in de rug te geven. Vanmiddag werden al heel veel kinderen blij gemaakt! Ontzettend bedankt voor alle steun! 🙏
Lees meer
Bekijk alle