Liz (7) verft T-shirts voor het Sophia

18 februari 2021 14:36

Toen haar vader in het ziekenhuis lag, zag Liz hoe verdrietig het is als mensen ziek zijn. Om mensen op te vrolijken, maakt de 7-jarige uit Vrouwenpolder heel kleurige T-shirts en die verkoopt ze. Het geld gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. ,,Ik draag ze zelf ook. Je wordt er heel vrolijk van.”

Met Kerstmis kreeg Liz textielverf. Samen met moeder Petra Bonte ging ze snel aan de slag. ,,Mijn vader heeft in oktober in het Erasmusziekenhuis gelegen in Rotterdam. Dat was niet leuk. Daarom wil ik graag iets doen voor andere mensen die ook in het ziekenhuis liggen”, vertelt Liz.

Al 800 euro

Via het Sophia Kinderziekenhuis zetten ze een actie op. Het doel was om met de verkoop van geverfde T-shirts 250 euro op te halen. Maar een kleine maand later heeft Liz al ruim 800 euro binnen. ,,Een T-shirt kost tien euro. Maar sommige mensen willen geen shirt maar geven wel geld", vertelt ze. En daar is ze natuurlijk ook heel blij mee.

Klasgenootjes en mensen uit de buurt hebben haar shirts gekocht. Maar ook onbekende mensen staan aan de deur en zelfs vanuit het land komen bestellingen binnen. ,,We hebben er al tientallen hebben gemaakt.” En aan stoppen denkt Liz nog niet. ,,Ik ga door tot we geen berichtjes meer krijgen van mensen die er een willen kopen.”

Moeder en dochter beleven samen veel plezier aan het verven van de shirts. En papa heeft besloten de T-shirts te sponsoren, zodat ook echt de volledige tien euro naar het Sophia Kinderziekenhuis gaat. De actie loopt eigenlijk een maand en zou dus over een week eigenlijk voorbij zijn. Maar niet alleen Liz is van plan door te gaan, ook Petra wil verder. ,,Het is leuk om samen wat te doen. En met deze hobby doen we ook nog wat goeds voor andere mensen.”

Veel complimentjes

Liz krijgt veel complimentjes, lacht ze. ,,Dan zeggen mensen dat ze het een leuke actie vinden. Daar ben ik wel trots op.”

Wie een T-shirt van Liz wil kopen, kan kijken op de Facebookpagina van haar moeder, Petra Bonte. Daar kun je een bericht achterlaten. Er staat bij één van de berichten ook een link naar de actiepagina van het Sophia Kinderziekenhuis. Via die pagina kun je ook geld doneren als je geen T-shirt wilt hebben maar Liz wel wilt steunen.

Bron Algemeen Dagblad