Relax-/buidelstoelen voor het Sophia Kinderziekenhuis

  • Deze acties gingen jou voor

Op verschillende afdelingen in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis bestaat een grote wens voor extra relax-/buidelstoelen. Deze stoelen zijn speciaal gemaakt voor ouders om huid-op-huidcontact te maken met hun baby. Dit wordt ook wel 'buidelen' genoemd en brengt een enorm positief effect met zich mee.

Buidelen
Buidelen (huid-op-huid contact waarbij de baby op de blote borst van ouders ligt) is een belangrijk onderdeel geworden van de dagelijkse zorg. Tijdens het buidelen ruiken, voelen en horen baby’s hun ouders, wat bewezen positieve effecten heeft op zowel kind als ouder. Als een kind tegen de borst van moeder ligt, hoort het geluiden die al vertrouwd waren in de baarmoeder, zoals moeders hartslag maar ook het ruisen van bloed door de grote aderen en het rommelen van darmen.

Het streven is om de baby direct na de geboorte minimaal het eerste uur bij de moeder op de borst te laten liggen. Dit huid-op-huidcontact heeft een positief effect op het zuurstofgehalte in het bloed, de bloeddruk, ademhaling, temperatuur en bloedsuikerregulatie van de baby. Bij de moeder zorgt het voor vermindering van pijn, een beter welbevinden, stabielere controles, bevordering van moedermelk en minder bloedverlies. Ook stimuleert het de hechting tussen moeder en kind. Mocht de conditie van de moeder het niet toelaten in het eerste uur, dan wordt de baby bij de partner gelegd.

Verder kunnen ouders hun baby’tje gemakkelijk voeden op deze stoelen en  kunnen naasten comfortabel aan het bed van hun kind verblijven in een in een toch al spannende tijd.

Om meer stoelen te kunnen aanschaffen, is extra financiële steun nodig. Wil jij helpen? Draag dan bij aan dit mooie project!

    Moeder buidelt met baby op borst