Allemaal dozen...

20 juli 2021 19:00

Vandaag brachten we een verrassingsbezoekje aan het Sophia Kinderziekenhuis afdeling 1 Noord. Vanmorgen stond namelijk onze woonkamer vol met dozen, met daarin allerlei leuke dingen voor de kinderen. Dankzij alle donaties zijn er weer meer spullen aangeschaft waar in elk geval het personeel al heel erg blij van werd. En vanmorgen werd dit dus geleverd vanuit een grote vrachtwagen! Zo tof. Babypark, dank voor jullie hulp, het meedenken en jullie bijdrage.

Maar... veel belangrijker is natuurlijk wat er in de dozen zit. In de tijd dat wij in het Sophia vertoefden kwamen we er achter dat er eigenlijk wel spullen te kort waren of zelfs helaas ontbraken. Spullen waar Tijme en/of wij echt gelukkig van werden. Hieronder lees je wat er allemaal voor de afdeling is aangeschaft.

Er was in elk geval enorm behoefte aan een bepaald soort spenen. Er zijn best veel spenen voor pasgeboren baby's, maar de spenen voor oudere kinderen zijn niet standaard in huis. Vandaar dat we ook hebben gezorgd voor spenen voor patiëntjes ouder dan 18 maanden. In totaal zijn er 22 spenen geleverd.

Ook voedingkussens waren een must op de afdeling. Hoewel er niet altijd baby's langdurig op de afdeling verblijven, is het toch fijn om er hier een paar van te hebben. Dankzij de acties van #teamtijme zijn er nu vier kussens op de afdeling, die allemaal een eigen hoes hebben + een reserve, zodat er niet op de was gewacht hoeft te worden!

Toen we met Tijme op de afdeling waren, konden we af en toe een wipstoeltje gebruiken. Heel fijn, maar... we moesten wel samen met andere patiëntjes doen. Nu heeft de afdeling ook de beschikking over vier wipstoeltjes van Koelstra, in stoere kleuren die prima voor jongens en voor meisjes kunnen!

Als we hadden geweten dat er (en wat) een Loop was, dan hadden we dit voor Tijme al gelijk aangeschaft. Deze is van Mamatoyz. Je ziet hem op de derde foto. Omdat Tijme niet altijd rechtop kon/mocht zitten, was een gewone wipstoel eigenlijk niet goed genoeg. Maar de Loop, daarin had Tijme gewoon kunnen liggen en toch de ervaring van een wipstoel gehad. Zeker voor een afdeling als 1Noord met de patiëntjes die ze daar hebben een mooie aanvulling.

Wat we zelf echt niet konden laten staan, was de Janod Olifant Schommelstoel. De olifant is toch enorm verbonden aan Tijme. Deze heeft een mooi plekje in de speelkamer nu.

Alles wat is aangeschaft is goed schoon te maken of te wassen, zodat alle spullen ook weer goed hergebruikt kunnen worden. Op de speentjes na natuurlijk, die mogen gewoon lekker met de kinderen mee naar huis.

Inmiddels zijn we weer in overleg met de afdeling, is er sowieso nog iets tofs in productie en gaan we langzamerhand naar de laatste paar acties toewerken.