Last Man Standing for Sophia

Bart Bouthoorn
van totaal € 1.000 (346%)

Vorig jaar tijdens de eerste lockdown heb ik 100 km aan een stuk gelopen. Na afloop daarvan vroegen verschillende mensen of ik voor een goed doel had gelopen of waarom ik niet voor een goed doel had gelopen. Een goed antwoord had ik daarop eigenlijk niet....

Nu liep ik tegen de hardloop uitdaging 'Last Man Standing' aan waarvan de organisatoren het kostenloos organiseren met daarbij de opmerking dat wanneer je toch een bijdrage wilt leveren je dat kunt doen voor het goede doel.

Ik heb er niet voor gekozen om hun goede doel te ondersteunen, maar een ander doel.

Vorig jaar tijdens dezelfde lockdown viel ons zoontje Siem vrij onschuldig van schommel. Iets wat in eerste instantie vrij weinig leek voor te stellen eindigde uiteindelijk met een voor ons toch wel zeer spannende operatie aan zijn hoofd waarbij er vocht tussen het hersenvlies werd verwijderd en er een drain werd geplaatst zodat de druk in zijn hoofd - die er dus was gekomen door de val - onder controle gehouden kan worden. Zoals de meesten van jullie weten gaat het gelukkig hardstikke goed met Siem.

In zo'n periode kom je erachter hoe kwetsbaar kleine kinderen toch kunnen zijn. Ook zie je in het ziekenhuis dat wij helemaal niet mogen klagen, omdat er kinderen zijn die het nog veel moeilijker hebben. 

Een van de initiatieven die mijn aandacht zeer heeft getrokken is het kinderhersencentrum. Via onderstaande link lees je wat er gebeurd. Ook staat er een filmpje over wat er al gerealiseerd is. 

https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/sophia/patientenzorg/centra/kinderhersencentrum

Met mijn actie hoop ik ook een financiele bijdrage te kunnen leveren. Op zaterdag 27 maart begin ik om 5.00 uur met het hardlopen van een rondje van 6.7 km. Om 6 uur doe ik dat weer. Om 7 uur weer. De bodoeling is om om 23 uur voor de laatste keer te starten, en zo in totaal dus 19 rondjes van 6.7 km hard te lopen.

Ik zou het leuk vinden als ik (achteraf) word gesponsord per gelopen rondje plus een bonus als ik het 19 rondjes volhoud. Dan zou ik dus 127.3 km lopen die dag!