Sophia Media (TV & Evenementen)

  • Deze acties gingen jou voor

Project in de schijnwerpers: Sophia Media (TV & Evenementen) 

Niemand ligt voor de lol in het ziekenhuis. Daarom doen ze er in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis alles aan om een opname zo prettig mogelijk te maken voor patiënten. Met Sophia Media (TV en speciale evenementen) laten ze de kinderen voor even vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn.

Een grote groep vrijwilligers maakt samen met een paar vaste krachten live televisie-uitzendingen. De patiëntjes kunnen hier actief aan deelnemen, zowel voor als achter de camera. De uitzendingen gaan over alle onderwerpen, behalve ziek zijn, en het is altijd leuk en spannend. Je komt immers niet elke dag op tv. Het kan ook nog eens zo zijn, dat je zomaar naast jouw favoriete voetballer van Feyenoord in de studio zit, of naast Davina Michelle, Ernst en Bobbie of een andere bekende artiest. Want die komen ook graag langs in onze gezellige studio om met de uitzending mee te doen.

In de hal van het Sophia worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Er treden bekende artiesten op en er kan geknutseld en geschilderd worden. Op dierendag komen er echte dieren langs om te knuffelen en kinderen lopen mee in een modeshow. Aan het einde van het jaar vindt de grote talentenshow Sophia’s Got Stars plaats. Patiënten die niet van de afdeling mogen, kunnen live meegenieten van de evenementen via het interne televisienetwerk van het Erasmus MC Sophia.

Vind jij het ook zo belangrijk dat wij onze patiëntjes deze welkome afleiding kunnen blijven aanbieden? Start dan een eigen actie! 

Mocht je betrokken zijn bij een ander project in het Sophia Kinderziekenhuis en wil je daar geld voor ophalen. Neem dan contact op met csmit@vriendensophia.nl