Rotterdammers 4 Rotterdammers in actie!!

  • Deze acties gingen jou voor
van totaal € 200.000 (96%)

Rotterdammers 4 Rotterdammers (R4R) en haar donateurs zetten zich in voor het kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Het Kinderthoraxcentrum is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Het team van artsen en onderzoekers van dit centrum heeft een grote wens: de realisatie van een Sport- en Spelcentrum, oftewel “Het So Fit & Fun Centrum”. R4R gaat hier zich 12 maanden lang voor in zetten met als doel: de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven.

R4R is een Good Citizen Club geboren uit zingeving en liefde voor de stad Rotterdam en opgericht door Robin Wolf – Westerveld & Barbara Poot – Van den Bosch. Wij zijn een maatschappelijk platform voor ondernemers die vanuit hun liefde voor onze stad hun maatschappelijke betrokkenheid willen laten zien.

Al eerder lieten wij ons zien met bijvoorbeeld “De wens van Rotterdam” waarbij in 2018 12 maanden lang elke maand een wens van een Rotterdammer in vervulling ging. Ook haalden we in 2017 samen met onze donateurs bijna € 230.000,- op voor de Daniel den Hoed Stichting.

Dit laatste gaat nu weer gebeuren, alleen dit keer voor het te realiseren “So Fit & Fun Centrum” van het Sophia Kinderziekenhuis. Vanuit de overtuiging dat kindjes niet ziek horen te zijn en als ze dat dan wel zijn, alles toereikend moet zijn om kindjes beter te maken en kwaliteit van leven te geven. Zo zegt Robin “ik ben pas moeder geworden van een gelukkig gezond meisje. Als ouder ervaar je veel liefde, maar ook heel veel zorgen. Als er iets met je kindje is, dan wil je alleen maar het allerbeste!” Daarbij vult Barbara aan “Een kind kan soms meer dan je als ouder denkt. Zo zagen we pas Bart van 11 jaar oud. Bart is geboren met een hartafwijking, maar voetbalt inmiddels, na zijn behandeling, weer met zijn vriendjes mee. Als ouders moet je wel overtuigd worden van het “kunnen” van je kind en daar gaat dit bijzondere sportcentrum bij helpen.”

Inmiddels is de R4R Superaap in het leven geroepen. Dit is onze mascotte en gaat elke maand naar een andere ondernemer die dan zijn bedrijf in het teken zet van het Sophia Kinderziekenhuis.

Deelnemende bedrijven zijn o.a.: Octant QHSSE Consultants, Make A Move, Synergy Food, Goos Reclamemakers, Auto Hoogenboom, Computer Lease Nederland, Logic Vison, Zadkine Business College, InAxtion, Florentes Vermogensbeheer, Deuren Service Nederland, Hertoghs Advocaten, Daikin, Seris Nederland, Zelisse Interim Management, Teamwerk, N-Force1, HollandRidderkerk, Trends ICT & Quinnoah Consulting.

Help jij ons mee om het “So Fit &Fun Centrum voor het Sophia Kinderziekenhuis te realiseren? Kom ook in actie en doneer via www.kominactievoorsophia.nl/project/r4r

Donateur worden van R4R? Neem dan contact op met Robin Wolf – Westerveld via 06-28477614.