Steun onderzoek naar het coronavirus bij kinderen

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Normal fb99517e25c9aa11990ebfb907816ab85bb6b4ae
van totaal € 65.000 (93%)

Het Coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Tot nu toe zijn er gelukkig nog niet veel kinderen opgenomen met verschijnselen. Ook kinderen met een onderliggende ziekte lijken niet een hoger risico te hebben om ernstige klachten te ontwikkelen.  

Veel kennis over het coronavirus ontbreekt echter nog. Het is dan ook van groot belang dat we zo snel mogelijk meer leren over de invloed van dit nieuwe virus op kinderen. Wat is de rol van hun afweersysteem, hoe verspreidt het virus zich over de gezinsleden en hoe is de impact van deze pandemie op families? Wat betekenen de overheidsmaatregelen voor de leefstijl, de gezondheid en het welzijn van een gezin?

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis start daarom een onderzoek onder honderden gezinnen in Rotterdam (deelnemers aan Generation R) en de kinderen in het Sophia om te begrijpen waarom sommige kinderen wel ziek worden en anderen niet. Met als doel: aanknopingspunten vinden om kwetsbare ouders en kinderen te kunnen beschermen. 

Steun jij dit onderzoek ook? Alle bijdragen, groot en klein, zijn welkom!

Het Coronavirus heeft de wereld in zijn greep. En heeft ingrijpende gevolgen voor onze samenleving. Omdat het een nieuw virus is, weten we er helaas nog te weinig van. Op dit moment lijken kinderen mildere klachten te hebben dan volwassenen. Toch zijn er aanwijzingen dat het virus mogelijk minder onschuldig is voor jonge kinderen en zwangere vrouwen dan we dachten.

Het is ook onduidelijk of sommige kinderen met onderliggende ziekte een hoger risico hebben om ernstige klachten te ontwikkelen. Het is dan ook van groot belang dat we zo snel mogelijk meer leren hierover.

Jonge kinderen en COVID-19: waarom worden sommige kinderen wel ziek en anderen niet?

Er is meer kennis nodig over de invloed van het virus op kinderen. Wat is de rol van hun afweersysteem, hoe verspreidt het virus zich over de gezinsleden en hoe is de impact van deze pandemie op families? Wat betekenen de overheidsmaatregelen voor de leefstijl, de gezondheid en het welzijn van een gezin?

Onderzoekers van Generation R, de  studie vanuit het Erasmus MC waarbij 10.000 Rotterdamse kinderen worden gevolgd, doen onderzoek naar COVID-19; onder de naam Co-Kids. Hiertoe wordt de aankomende 12 maanden bij honderden gezinnen in Rotterdam én patiënten in het Sophia Kinderziekenhuis onderzoek gedaan.

Alleen door middel van onderzoek kunnen we begrijpen waarom sommige kinderen wel ziek worden en anderen niet. En kunnen we aanknopingspunten vinden om kwetsbare ouders en kinderen te beschermen. Daarnaast hoopt het Sophia een wetenschappelijke bijdrage te leveren aan de politieke discussie van het openen of sluiten van de scholen, buitenspelen en sporten.

Het onderzoek kan direct van start om zo snel mogelijk antwoorden te geven. Voor dit belangrijke onderzoek komen we graag in contact met particulieren, bedrijven of fondsen die zich willen verbinden aan het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis. Jouw bijdrage kan het verschil maken, zeker in deze tijd.

Bekijk alle
10-07-2020 | 10:23
10-07-2020 | 10:07 Als ouder van een kind met ernstige medische problemen is deze tijd van Corona er één van grote onzekerheid. Als mijn kind volwassen zou zijn, dan zou hij tot de risicogroep horen. Nu weten we dat niet. En dus ben je voorzichtig, maar is dat terecht? Je kunt je kind van 11 jaar niet twee jaar lang in huis opsluiten, uit angst voor dit virus. Ik was heel blij dat ik hoorde dat dit onderzoek opgestart is en geroerd dat mijn werkgever (Eneco) 35.000 euro heeft gedoneerd. Ik wil met mijn donatie laten zien dat dit voor ons gezin en voor alle andere gezinnen met een zorgintensief kind heel belangrijk is.
05-06-2020 | 14:08
23-05-2020 | 20:21 Ook onze dochter van 3.5 (ernstige bpd en 1.5 jaar zuurstoftoediening gehad) blijft voorlopig thuis totdat er meer duidelijkheid is.. dit soort onderzoeken zijn dus enorm waardevol!
22-05-2020 | 12:14 Onderzoek is heel hard nodig om inzicht te krijgen in de mogelijke gevolgen van het virus op kinderen met longproblemen.