Van Rotterdam naar Davos voor kinderen met ernstig astma

Wytse van den Bosch

( Lid van team: Buiten Adem! )

van totaal € 1.000 (212%)

Astma is een van de meest voorkomende kinderziekten. De meeste kinderen hebben hun astma goed onder controle met de medicijnen die ze nemen. Helaas, heeft een klein deel (ongeveer 8%) van de kinderen met astma ondanks medicijnen veel last van erge benauwdheidsklachten. We noemen deze vorm van astma ook wel ernstig of moeilijk behandelbaar astma. Kinderen met ernstig astma moeten vaak extra medicijnen (prednisonkuren) nemen en worden vaak in het ziekenhuis opgenomen.

Als arts-onderzoeker doe ik onderzoek naar de kleine luchtwegen bij ernstig astma. Gedurende mijn onderzoek heb ik ervaren wat voor impact ernstig astma op kinderen heeft. Door steeds betere behandelingen en nieuwe onderzoeken wordt de zorg voor kinderen met ernstig astma steeds beter. Maar de zorg en behandeling voor kinderen astma kan nog vele malen beter. Hiervoor is geld nodig.

Wij gaan daarom met ons team in 6 dagen van het Sophia kinderziekenhuis naar het Astmacentrum in Davos (Zwitersland) fietsen om geld op te halen voor kinderen met ernstig astma. De totale afstand bedraagt 900km met 8000 hoogtemeters die we moeten overbruggen. Met de opbrengst van deze sponsortocht hopen we de zorg voor kinderen die lijden aan ernstige astma weer een stukje beter te maken.