We gaan beginnen!

08 mei 2021 16:08

Beste leden, 

Dit seizoen is onze MO19 gestart met een actie voor het Sophia Kinderziekenhuis. De meiden hebben in januari armbandjes gemaakt met een mooi kaartje inclusief boodschap voor de kinderen in het Sophia. Daaropvolgend heeft het bestuur van onze mooie vereniging RCSV Zestienhoven besloten om vereniging breed een inzamelingsactie te starten voor het Sophia Kinderziekenhuis.   

We zijn blij en trots dat we dit gaan doen als vereniging. Het doel van de actie is geld op te halen voor Sophia TV en Evenementen. Sophia tv is een onmisbare schakel in het ziekenhuis voor de kinderen. Met Sophia tv worden kinderen op verschillende manieren vermaakt en wordt zo een vervelende tijd in het ziekenhuis een stukje minder zwaar (voor meer informatie: lees vanaf Sophia TV en Evenementen).  

Hoe? 

We zullen de komende maanden met en voor de leden verschillende acties gaan organiseren om geld op te halen. Als team mag je uiteraard zelf kiezen aan welke actie je mee wil doen. Vervolgens geef je dit door aan een van de organisatoren. Om een goed overzicht van alle bedragen te houden vragen we jullie dit binnen het team bij te houden, alvorens dit te delen met de organisatie.  

Het handigste is om per team een persoon de tak te geven om bij te houden hoeveel geld er opgehaald is. Het eindbedrag wordt door diegene overgemaakt. De link van de website voor deze clubactie volgt nog alsmede de rekening waarop we uiteindelijk al het geld gaan storten. Tevens is er een prijs voor het team met het hoogste bedrag!  

Actiemogelijkheden 

1. Obstakelrun (sponsorloop) 

In juni gaan wij een obstakelrun organiseren voor alle leden. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer geld wij als club kunnen ophalen. Om dit een geslaagde obstakelrun te maken zorgen wij ervoor dat Sophietje aanwezig zal zijn!  

De obstakelrun vindt plaats op een van de voetbalvelden van RCSV Zestienhoven. Per ronde zijn er 5 verschillende (leuke) activiteiten/ obstakels om aan deel te nemen.  

2. Armbandjes 

Wil jij net zoals de MO19 armbandjes maken met je team? Dat kan! De MO19 heeft een overzichtelijk stappenplan gemaakt. Hierin staat, van begin tot eind uitgelegd, hoe je dit met je team zelf kan ondernemen. Hierbij geldt ook: hoe meer armbandjes verkocht worden, hoe meer geld we ophalen! 

3. Eigen actie 

Spreken de bovenste twee activiteiten jou niet aan of wil jij heel graag zelf een inzamelingsactie verzinnen waarbij je jouw creativiteit laat zien? Dat kan! Wij geven namelijk de mogelijkheid om een eigen inzamelingsactie te starten met je team. Kom je er niet uit maar wil je toch zelf iets organiseren dan staan wij voor jullie klaar om samen te brainstormen.  

Wij horen graag vóór 1 juni weten welke leuke actie jij met je team gaat doen! 

Samengevat de belangrijke data 

De komende weken volgen de data voor de acties en de afsluitende dag.   

Op die dag maken we de totale opbrengst bekend. Hopelijk kunnen we dan ook met zijn allen het einde van onze mooie actie vieren! Hier komt nog meer informatie over. 

Wij kijken er naar uit om samen aan deze inzameling actie te werken en wat terug te doen voor de mooiste stad van Nederland: Rotterdam.  

Met vriendelijke groeten, 

Jule Corthals (speelster VR1), Joyce van den Bos (speelster MO19),  Roebi Schwab (trainster MO19), Mark van Aartsen (jeugdcoördinator) en Manon Commijs (bestuurslid) 

 

 

Sophia TV en Evenementen 

Het Erasmus MC Sophia heeft een eigen tv-studio. We maken er al meer dan 30 jaar televisie. In de studio worden 2 keer per week live uitzendingen gemaakt voor en door patiënten. Zij kunnen tijdens de uitzendingen binnenlopen in de studio om mee te praten of van tevoren een vraag insturen. De uitzendingen zijn te bekijken via het interne televisienetwerk van het Erasmus MC Sophia en op een tablet op de kamer van de patiënt. Elke vrijdag verschijnt er ook een extra video op het YouTube-kanaal van Sophia TV & Evenementen.  

Je kunt als patiënt actief deelnemen aan Sophia TV, zowel voor als achter de camera. Als cameraman of – vrouw, presentator of regieassistent. In de studio mag alles en staan de patiënten centraal. Er worden de gekste grappen uitgehaald en er worden met grote regelmaat bijzondere gasten ontvangen. Zo zijn Ali B, Koningin Máxima, Davina Michelle en Maan al langs geweest. Maar ook minder bekende mensen die een speciaal beroep hebben zoals een cellist uit een orkest of een chefkok van een toprestaurant.  

Verder worden er naast activiteiten aan het bed met regelmaat leuke activiteiten georganiseerd in de hal van het Sophia. Er vinden theatervoorstellingen plaats van onder meer het Gilat Theater en van Hoorne Theaterproducties, er worden met regelmaat workshops georganiseerd en er kan geknutseld en geschilderd worden. Aan het einde van het jaar vindt traditioneel de talentenshow Sophia’s Got Stars plaats. In 2019 zaten rapper Snelle en zangeres Maan in de jury. Onderaan de brief zien jullie de highlights van Sophia TV en Evenementen van 2020, ondanks de corona hebben ze nog veel moois voor de kinderen kunnen betekenen. 

Waarom? 

Als een kind opgenomen wordt in een ziekenhuis is dat niet niks. Weg van huis en de vertrouwde omgeving. Een ouder wil niet alleen een zo goed mogelijke behandeling, maar wil ook zo veel mogelijk tijd bij het kind doorbrengen. Je weet dat het verblijf in het ziekenhuis noodzakelijk is en tegelijkertijd hoop je dat het zo aangenaam mogelijk gemaakt wordt. Kortom, je wilt dat je kind de best mogelijke zorg krijgt. De mensen in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam doen er alles aan om kinderen deze zorg te geven. Sophia TV en speciale evenementen is in het leven geroepen om de kinderen voor even te laten vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn. En voor even gewoon kind te laten zijn.