Octant QHSSE Consultants in actie voor Sophia!

Octant QHSSE Consultants

( Deze acties gingen jou voor )

van totaal € 5.000 (100%)

Octant QHSSE Consultants komt in actie voor de campagne van Rotterdammers4Rotterdammers voor het kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Het Kinderthoraxcentrum is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Het team van artsen en onderzoekers van dit centrum heeft een grote wens: de realisatie van een Sport- en Spelcentrum, oftewel “Het So Fit & Fun Centrum”. Kinderen in het “So Fit en Fun Centrum” zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Naast fietsen en loopbanden is er onder meer een springkussen te vinden en zorgen virtual reality en games voor een leuke ervaring. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Zo wil men de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven, wat ook een positief effect kan hebben op (de omgang met) hun aandoening.

Kinderen horen niet ziek te zijn en als ze dat dan wel zijn moet alles toereikend zijn om kinderen beter te maken en hun kwaliteit van leven te geven. Het kinderthoraxcentrum doet dat en wij gaan graag voor deze strijders en natuurlijk de kinderen aan de slag om een mooi bedrag bijeen te verzamelen wat kan bijdragen aan de realisatie van het “So Fit en Fun Centrum”.

Het doel is om voor eind december 2022 minimaal €10.000 te verzamelen. Dit willen wij bereiken door het doneren van een klein percentage van alle adviesprojecten waar wij vanaf nu aan werken. Maar we gaan een BHV- en VCA training organiseren waar iedereen zijn of haar medewerkers voor kan opgeven. De opbrengsten van deze trainingen komen dan ten goede aan onze actie.