Marathon voor Sophia

Jelle Buitendijk

( Lid van team: Marathon voor Sophia )

van totaal € 5.000 (10%)

Ik heb altijd al eens een marathon willen lopen. De ervaring, de weg ernaartoe, het moment, de prestatie en het eindresultaat als je over de finish komt.. allemaal punten die voor mij doorslaggevend waren om deze uitdaging aan te gaan.

Dit is natuurlijk een super mooi doel, maar ik wilde die marathon niet alleen voor mezelf lopen. Al snel kwam het idee om een goed doel te zoeken en daarvoor geld in te zamelen. Op deze manier ben ik niet de enige die wat aan deze marathon heeft. 

Ik was niet de enige in mijn omgeving die de marathon wilde gaan lopen. Een van deze personen is mijn collega Max, die vroeger zelf in het Sophia heeft gelegen. Toen ik het verhaal van mijn collega Max hoorde (bekijk ook zeker even zijn pagina), waren wij het erover eens dat we wilden gaan rennen om het Sophia Kinderziekenhuis te steunen.

Kinderen hebben hun hele leven nog voor zich en daarom verdienen zij de beste zorg die er is om een mooi leven te kunnen gaan leiden. Persoonlijk heb ik het geluk gehad dat ik gezond en wel mijn jeugd heb kunnen doorbrengen, maar jammer genoeg is dit niet aan iedereen gegund ondanks dat iedereen dit verdient. Daarom vind ik het Sophia hartstikke belangrijk en wil ik mij hier graag voor inzetten, zodat ook de kinderen die goede zorg nodig hebben en verdienen deze ook kunnen krijgen.

Dit is voor mij een extra motivatie om die marathon te volbrengen. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor het Sophia!